Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Økologi og måltidskultur

Vi har sølvmærke i økologi

Vi har egen produktion i Hyldehaven. Der bliver kun lavet mad alle børn kan tåle.

Vi har suppedag, fiske dag, kød dag og rugbrødsdag.

Vuggestuebørnene får formiddags frugt/grød og eftermiddags frugt. Børnehaven har selv deres frugt med til både formiddag og eftermiddag.

 

Det hyggelige måltid

Vi starter hvert måltid med at snakke om hvad der er på borde i dag. Måltidskulturen er et afgørende element i forhold til vores madordning. Det handler nemlig ikke kun om at fylde brændstof på børnenes kroppe, men om børnenes forståelse af mad og måltider. Vi ønsker at skærpe børnenes nysgerrighed overfor nye smagsoplevelser og om hvor maden kommer fra.

Vi ønsker at arbejde med børnenes viden om og forståelse af hvad sund kost gør ved kroppen, så vi understøtter udviklingen af sunde madvaner, som de kan tage med sig fremover. Vi har stor tålmodighed med de kræsne børn, og vi respekterer at det tager lang tid at vænne sig til ny mad. For mange børn kan det tage op til et halvt år at vænne sig til nye madvarer.